Xavi Roca Fernàndez

Col·legiat 3584

Contacto

Tractaments de fisioteràpia

Els tractaments de fisioteràpia van principalment encaminats a alleujar el dolor i millorar la mobilitat

Saber més

Tractaments d`acupuntura

L'acupuntura i la moxibustió combinades poden ajudar en molts transtorns

Saber més

Tractaments infantils

Sonishin és una tècnica japonesa ideal per a nens. Mitjançant massatges suaus, moxa, boletes de pressió...

Saber més

Fisioterapia y acupuntura

Què és la fisioteràpia?

La paraula fisioteràpia prové de la unió de dues paraules gregues, physis = naturalesa i therapeia = tractament, per tant, la fisioteràpia des del punt de vista etimològic significa tractament per la naturalesa, o també tractament mitjançant agents físics.

La Confederació Mundial per la Fisioteràpia (WCPT) la defineix com l'art i la ciència del tractament físic, és a dir, el conjunt de tècniques que mitjançant l'aplicació d'agents físics (fred, calor, massatge, electricitat,aigua...)curen, prevenen, recuperen i readapten als pacients susceptibles a rebre tractaments físics.

Les principals eines del fisioterapeuta són les mans, i en conseqüència la teràpia manual: massatge, teràpia de moviment, estiraments analítics, embenats funcionals...

Què és l'acupuntura?

És una tècnica de la medicina tradicional xinesa que consisteix en la inserció de fines agulles en punts concrets del cos (punts d’acupuntura) amb la finalitat de donar-li la informació necessària perquè aquest es recuperi. És a dir, de forma senzilla, ajudem al cos a trobar la forma de recuperar-se de la patologia o trastorn a través dels seus propis mitjans.

La medicina tradicional xinesa, a més de l’acupuntura, inclou altres tècniques com exercicis terapèutics, dietètica, farmacopea, moxibustió, ventoses, gua sha, tuina….que poden ser un complement al tractament d’acupuntura.

Xavi Roca Fernàndez Col·legiat 3584

Saber mès